Βάση θεμελίωσης

 

Για την θεμελίωση του συστήματος δόμησης ICF Smart Form απαιτείται κατασκευή βάσης γενικής κοιτόστρωσης (ραντιέ) ή πεδιλοδοκών πάνω στην οποία αφήνονται οι απαραίτητες αναμονές οπλισμού για τα υποστυλώματα.

Στις αναμονές αυτές δένεται εν συνεχεία ο οπλισμός του σκυροδέματος των τοιχίων Smart Form.

 

Φέρων οργανισμός - Εξωτερική τοιχοποιία

Μετά την κατασκευή της βάσης από μπετόν (ραντιέ ή πεδιλοδοκών), όπου αφήνονται οι απαραίτητες αναμονές οπλισμού, τοποθετούνται παράλληλα οδηγοί εκκίνησης (στρωτήρες δαπέδου). Στους οδηγούς τοποθετούνται κλιμακωτά οι μονωμένες φόρμες Smart Form οι οποίες συνδέονται με αποστάτες PVC σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο διάστημα 20 cm, το οποίο οπλίζεται με χάλυβα B500c αναλόγως στατικών απαιτήσεων.

Κατόπιν χυτεύεται σκυρόδεμα με δόνηση, σχηματίζοντας ένα διπλά μονωμένο συμπαγές τοιχίο ομοιόμορφου πάχους.

Εξωτερικά του θερμομονωμένου τοιχίου Smart Form επιστρώνεται μία στρώση ακρυλικής κόλλας, κατόπιν τοποθετείται αντιαλκαλικό πλέγμα, άλλη μία στρώση ακρυλικής κόλλας και τελικό επίχρισμα, ινοοπλισμένος, ακρυλικός, σιλικονούχος σοβάς.

Εσωτερικά του θερμομονωμένου τοιχίου Smart Form και κατόπιν ολοκλήρωσης των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, βιδώνεται γυψοσανίδα Knauf πάχους 12,50mm.

Συνολικό πάχος τοιχοποιίας: 35 cm

Τρόπος δόμησης

Στάδια κατασκευής

 

Πλάκα οροφής - Μεσοπάτωμα

Στην κατασκευή της πλάκας οροφής χρησιμοποιείται το σύστημα παραμένοντος ξυλοτύπου Betoboard της Knauf, το οποίο είναι ένα θερμομονωτικό και ηχομονωτικό πάνελ που αποτελείται από ένα φύλλο ειδικής ανθυγρής γυψοσανίδας 12,50mm και μια στρώση διογκωμένης πολυστερίνης Κ20 πάχους 25mm (για μεσοπάτωμα) ή 50mm (για εξωτερική πλάκα).

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών διάστρωσης και σιδερώματος, αναλόγως των στατικών απαιτήσεων, πάνω στην επιφάνεια του Betoboard γίνονται κανονικά όλες οι εργασίες της σκυροδέτησης και δόνησης.

Εσωτερική Τοιχοποιία

Η κατασκευή της εσωτερικής τοιχοποιίας γίνεται με μεταλλικό σκελετό Knauf (σύστημα W111) 5x7 cm, κάθετα ανά 60εκ, δημιουργώντας έτσι ένα σταθερό και αντισεισμικό πλαίσιο.

Ενδιάμεσα του σκελετού τοποθετείται φυσικός ορυκτοβάμβακας Ecose Knauf και αμφίπλευρα αυτού βιδώνεται διπλή σταυρωτή γυψοσανίδας.


Ηλεκτρολογική Εγκατάσταση

Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση αποτελείται από καλώδια διατομής 3x2,5 βάση κανονισμού, τα οποία είναι περασμένα εντός σωλήνα σπιράλ PVC DUROFLEX υπερβαρέως τύπου ( αντοχή σε κρούση από 6 έως 23 joule), χωνευτού εντός των τοιχίων καταλήγοντας στο γενικό τριφασικό πίνακα με RELE διαφυγής παρέχοντας τον μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας.

Οι πρίζες και οι διακόπτες είναι της εταιρείας ΑΒΒ τύπου BUSCH BASIC 55.

Η οικία περιλαμβάνει γενικό τριφασικό πίνακα εταιρείας HAGER και ασφάλειες ανάλογου μεγέθους με τις παροχές της οικίας.

Οι ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις παραδίδονται μέχρι την εξωτερική τοιχοποιία της οικίας.

Το έργο εκτελείται από αδειούχο ηλεκτρολόγο εγκαταστάτη σύμφωνα με τους κανονισμούς εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων.

 

Αποχετευτική Εγκατάσταση

Ακαθάρτων Και Λυμάτων: Εντός της οικίας η εγκατάσταση γίνεται μέσω δικτύου οριζοντίων και κατακόρυφων ευθύγραμμων σωληνώσεων από PVC Β.Τ, ονομαστικής αντοχής 6 ατμόσφαιρες, κυκλικής διατομής, διαμέτρου ανάλογης για τη κουζίνα και το μπάνιο, βάση κανονισμού εσωτερικών αποχετεύσεων.

Οι αποχετευτικές εγκαταστάσεις παραδίδονται μέχρι την εξωτερική τοιχοποιία της οικίας.

Υδραυλική Εγκατάσταση

Πλήρης υδραυλική εγκατάσταση, ζεστού - κρύου νερού στη κουζίνα και το μπάνιο, από επενδεδυμένες πολυστρωματικές σωλήνες αλουμινίου Φ16, εταιρείας VALSIR, καταλήγοντας σε κολεκτέρ.

Η εγκατάσταση σωληνώσεων καλοριφέρ γίνεται με επενδεδυμένες πολυστρωματικές σωλήνες αλουμινίου Φ16.

Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις παραδίδονται μέχρι την εξωτερική τοιχοποιία της οικίας.


Μπάνιο

Στα τοιχία του μπάνιου βιδώνεται πράσινη ανθυγρή γυψοσανίδα εταιρείας KNAUF, πάνω σε αυτή γίνεται επάλειψη με αδιάβροχο μονωτικό υλικό και με ακρυλική κόλλα πλακιδίων τοποθετούνται κεραμικά πλακάκια επιλογής του πελάτη από δειγματολόγιο της εταιρείας.

Είδη υγιεινής: μπανιέρα ή ντουζιέρα κτιστή, νιπτήρας με κολώνα, λεκάνη-καζανάκι-κάλυμμα και αναμεικτικές μπαταρίες.


Δάπεδο

Στα δάπεδα εντός της οικίας γίνεται επίστρωση τσιμεντοκονίας πάχους έως 5cm όπως και στους εξωτερικούς χώρους που καλύπτονται από στεγασμένες βεράντες.

Τέλος, γίνεται τοποθέτηση των πλακιδίων με ακρυλική κόλλα και αρμολογημένο με ακρυλικό στόκο πλακιδίων.

Η επιλογή των πλακιδίων γίνεται μέσα από δειγματολόγια της εταιρείας.


Κουφώματα Εξωτερικά - Εσωτερικά

Τα εξωτερικά κουφώματα είναι αλουμινίου λευκού χρώματος Εταιρείας  EUROPA, ανοιγόμενα με παντζούρι ή ρολά Β.Τ με ιμάντα, διπλά τζάμια πάχους 5-5mm και σήτες. Η εξωτερική πόρτα είναι θωρακισμένη.

Εναλλακτικά παρέχεται η δυνατότητα τοποθέτησης συνθετικών κουφωμάτων PVC λευκού χρώματος της Γερμανικής εταιρείας REHAU με θερμομονωτικές ιδιότητες, ανακλήσεις και σήτες, με παντζούρι ή ρολά με ιμάντα.

Τα εσωτερικά κουφώματα είναι από MDF πρεσσαριστό βαμμένο με ριπολίνη νερού ή εναλλακτικά πόρτες LAMINATE.

Οι χρωματισμοί είναι επιλογή του πελάτη από δειγματολόγιο της εταιρείας.


Έπιπλα Κουζίνας - Ντουλάπες

Βάση της αρχιτεκτονικής μελέτης και σε συνεργασία με τον πελάτη καθορίζονται ο σχεδιασμός και η διάταξη των ερμαρίων κουζίνας και ντουλαπών.

Σε κάθε υπνοδωμάτιο τοποθετείται μια ντουλάπα που περιλαμβάνει συρτάρια, ράφια και ράβδους για κρεμάστρες.

Η επιλογή των χρωμάτων στα πορτάκια κουζίνας, ντουλαπών και στους πάγκους της κουζίνας γίνεται μέσα από το πλούσιο δειγματολόγιο της εταιρείας μας με προϊόντα της εταιρείας SHELMAN.


Χρωματισμοί

Στο εσωτερικό της οικίας όλοι οι χώροι προετοιμάζονται κατάλληλα, στοκάρονται με ελαστομερή ακρυλικό στόκο της εταιρείας KNAUF και κατόπιν βάφονται δύο χέρια με πλαστικό χρώμα Α’ ποιότητας της εταιρείας ΒΙΒΕΧΡΩΜ.

Οι χρωματισμοί της εμφανής ξυλείας της στέγης γίνεται με έγχρωμο ή άχρωμο συντηρητικό ξύλου και τελικό φινίρισμα με βερνίκι εμποτισμού σατινέ ή γυαλιστερό.                                                             

Όλοι οι χρωματισμοί είναι επιλογή του αγοραστή από δειγματολόγια της εταιρείας.

 

 

 

 

 

 

 

Search