Ξύλινος Σκελετός

Αυστηρά κριτήρια διέπουν την ποιοτική επιλογή της Σουηδικής ξυλείας, η οποία είναι πολύ σκληρή, εξαιρετικά συμπαγής, με μεγάλο ειδικό βάρος, μεγάλη μηχανική αντοχή στη σύνθλιψη, χημικά αποφορτισμένη και πιστοποιημένη.

Η ξήρανση της ξυλείας σε ειδικά ξηραντήρια καθιστούν το ξύλο σε ένα από τα πιο ενδεδειγμένα οικοδομικά υλικά για προκατασκευασμένα σπίτια με αντοχές έως και 80% υψηλότερες από τη συμβατική ξυλεία.

Μετά τη διαδικασία της ξήρανσης εναπομένει μόλις το 12% της αρχικής υγρασίας του ξύλου, καθιστώντας το απρόσβλητο σε μικροοργανισμούς.

Κανένα δομικό υλικό δεν μπορεί να συγκριθεί με την ζεστασιά και την αρμονία που προσδίνει το ξύλο.

Είναι οργανικό μη τοξικό και είναι η πιο σημαντική φυσική ανανεώσιμη πρώτη ύλη που χρησιμοποιείται ως δομικό υλικό.

Έχει θερμομονωτική και αντισεισμική συμπεριφορά. 

 

OSB (Oriented Strand Board)

 

Ξυλόπλακα από μακριές φλούδες ξύλου σε στρώσεις, ενωμένες με ειδική συνθετική ρητίνη,

είναι πλήρως αδιάβροχο (κλάση 3), έχει μεγάλες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, υψηλές μηχανικές αντοχές συμβάλλοντας στη καλύτερη στατική του κτιρίου, κλάση υγιεινής Ε1, ανακυκλώνεται και είναι φιλικό προς το περιβάλλον.

Καναδικής προέλευσης εργοστασίου LP και ικανοποιεί τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές ΕΝ 300.

HERAKLITH

Πλάκα από ίνες ξύλου οι οποίες συγκολλούνται με ένα ανόργανο ορυκτό συνδέτη, χωρίς χημικά πρόσμικτα σύμφωνα με το DIN 1101, έχει απεριόριστη διάρκεια ζωής, με εξαιρετική πρόσφυση στο μπετόν και με εξαίρετη αντίδραση στη φωτιά, δυσκόλως αναφλεγόμενο λόγω της σύμφωνα με το DIN 4102-B1 δεν επηρεάζεται από την υγρασία, προσφέρει μηχανική αντοχή, θερμομόνωση, ηχομόνωση - ηχοαπορρόφηση.

 

Διογκωμένη πολυστερίνη(EPS)

Είναι υλικό που παράγεται από συμπαγείς σταγόνες πολυστυρολίου, είναι άκαμπτο, μη τοξικό (παράγεται χωρίς χημικά πρόσμικτα), έχει άριστες θερμομονωτικές και ηχομονωτικές ιδιότητες, δεν προσβάλλεται από υγρασία, δεν αποσυντίθεται και κατά συνέπεια διαρκεί εφόρου ζωής.

Είναι αυτοσβενύμενη (δε μεταδίδει τη φλόγα).

Παράγεται με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές ΕΝ 13163.


Γυψοσανίδα

Είναι ορθογώνιο δομικό στοιχείο που αποτελείται από πυρήνα γύψου επενδεδυμένο από τις δύο πλευρές με ειδικό χαρτί για μεγαλύτερη αντοχή και καλύτερη επιφάνεια. Είναι πορώδες υλικό, επιτρέποντας στο τοίχο να αναπνέει. Επισκευάζεται πολύ εύκολα σε περίπτωση ζημιάς. 

Είναι το πιο σύγχρονο υλικό για δόμηση εσωτερικού χώρου προσφέροντας θερμομόνωση, ηχομόνωση, αντισεισμικότητα.                                

Στα μπάνια τοποθετείται ειδική ανθυγρή γυψοσανίδα, η οποία περιέχει πρόσμικτα υλικά που μειώνουν την υδροαπορροφητικότητά της.

Ικανοποιεί το Γερμανικό πρότυπο DIN 18180 Ευρώπης ΕΝ 520, Ελλάδα ΕΛΟΤ 784

 

Αναπνέουσα Ασφαλτική Μεμβράνη

Είναι ειδική μεμβράνη στεγανοποίησης, μερικώς ατμοδιαπερατή, με μοναδικό συνδυασμό διπλού πολυπροπυλενικού υφάσματος και άσφαλτο.

Έχει μεγάλη μηχανική αντοχή, δε σχίζεται δε τρυπάει, αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, αποτρέπει τη συσσώρευση υδρατμών και προσφέρει πλήρη στεγανοποίηση.

Ικανοποιεί τα πρότυπα ΕΝ 1110 ΕΝ12310


Ανακλαστική Μόνωση

Eίναι μία μόνωση αποτελούμενη από 2 στρώσεις φύλλου αλουμινίου υψηλής καθαρότητας, επικαλύπτοντας μία ισχυρή στρώση Air Bubble Film προσδίδοντας μηχανικές αντοχές και πρόσθετη αντίσταση στη μεταφερόμενη διά της επαγωγής θερμότητα.

Αντανακλά το 98% της ακτινοβολίας του ηλίου και το χειμώνα συγκρατεί την εσωτερική θερμότητα του κτιρίου εξοικονομώντας ενέργεια σε ψύξη και θέρμανση.

Ικανοποιεί το πρότυπο DIN 52610

 

Φυσικός Ορυκτοβάμβακας Ecose Technology KNAUF

Είναι υλικό το οποίο παράγεταιαπό ταχέως ανανεώσιμα οργανικά υλικά. Είναι αδιάβροχο, αναπνέει (επιτρέπει τη διάχυση υδρατμών), δεν ευνοεί την καλλιέργεια βακτηρίων και μούχλας, είναι άκαυστο.

Κατηγορία αντίδρασης σε πυρκαγιά Α1  EN 13501-1.

Προσφέρει ηχομόνωση (ηχοαπορρόφηση RW 55), θερμομόνωση πυροπροστασία και είναι ανακυκλώσιμο.

Search